Har du också planerat att årets sommar ska bli den bästa, roligaste och härligaste någonsin? Är din att göra-lista lång och inkluderar en fet plånbok samtidigt som du ska klara dig utan CSN? Förmodligen är svaret ja.

Lugn. Att vara student behöver inte innebära en trist sommar. Oavsett hur dina semesterplaner ser ut vill vi ge dig några studentsmarta tips på hur du får mer pengar kvar i plånboken och ändå kirrar en magisk sommar.

Gratisevenemang
Under sommaren finns ett gäng med kul gratis-nöjen och evenemang. Gör bara en snabb googling och få koll på vad som är aktuellt i din stad. Bakluckeloppis på Rosenhill, gratis musikfestival i Kungsträdgården och parkteater i Vitabergsparken är några av sommarens gratisnöjen i Stockholm.

Utegym och skateparker
Strunt i att betala för ett dyrt gymkort! Utegymmen är tillgängliga för alla och gratis att använda. Lyft stockar, gör sit-ups och tunga burpees. Populära utegym finns bland annat i Rålambshovsparken, Flatenbadet och Hellasgården. Är du sugen på skate? Högdalens skatepark levererar alltid grymma åk, helt gratis.

Handla billigt
Som student gäller det så klart att vara prismedveten för att få pengarna att räcka. Precis som resten av året är det storhandling i lågprisbutiker som gäller om du vill komma billigt undan i matväg. Kläder och prylar kan du fynda billigt i second hand-butiker eller på loppisar. Dessutom finns ett gäng grymma studentrabatter att ta del av. Böcker, flygresor och sommarkläder är bara några av de mest populära studentrabatterna.

Parkhäng
En filt och bra bok i solen är en ultimat söndagssyssla, som dessutom inte behöver kosta dig en krona. Ta cykeln och hitta en skön spot i Årstaviken, Vasaparken eller ute på Djurgården. Frisk luft, kvittrande fåglar och en bra bok är en perfekt kombo, helt enkelt.

Pengakoll med budget-appar
Fiffiga budget-appar hjälper dig att få stenkoll på dina pengar. Tink, Smartbudget och HandyBudget är några gratis-appar som är enkla att använda och ett kul sätt att få koll på vart kronorna tar vägen.

Fler schyssta och studentsmarta tips
Som student finns det mycket bra förmåner och rabatter att ta del av. Det gäller bara att ha koll. Som medlem hos Studentkortet får du tillgång till 100-tals grymma studentrabatter. Sommarläsning från Bokus, badmode från Nelly och resor från Hotels.com är bara några av sommarens mest populära rabatter.