Sport Fotboll

Ändringar i ledarstaben att vänta

Får Marcus Allbäck, i rollen som spelaransvarig, vara kvar under en ny förbundskapten?
Får Marcus Allbäck, i rollen som spelaransvarig, vara kvar under en ny förbundskapten?

Ny förbundskapten betyder troligen också en delvis ny organisation. Flera personer i Erik Hamréns stab kan komma att bytas ut.Hur ställer sig till exempel Hamréns efterträdare till Marcus Allbäcks roll?– Det blir alltid några förändringar, säger landslagschefen Lars Richt.

När Lars Lagerbäck tackade för sig hösten 2009 slutade även flera av hans mest lojala medarbetare och den då nytillträdde Erik Hamrén plockade in sitt folk. Den största förändringen var att Hamrén avstod från en heltidsanställd assisterande förbundskapten och i stället tog in Marcus Allbäck i en helt ny roll som spelaransvarig, en länk mellan honom och spelarna.

Men vad händer med Allbäcks befattning om den nye förbundskaptenen kräver en heltidsanställd, mer renodlad andretränare?

Lars Richt vet inte.

Inte heller om det finns ekonomi för båda sysslorna.

– Vi får se över hela organisationen, men jag kan konstatera att Allbäcks funktion varit bra. Om vi sedan har tillräckliga resurser får vi se.

Landslagsstaben består i huvudsak av ledare med tidsbegränsade kontrakt. Ett fåtal är tillsvidareanställda av fotbollsförbundet.

– Det blir alltid några förändringar men en blandning mellan kontinuitet och nya är väl bra. Det tror vi på, säger Lars Richt.