Sport

Ännu en Djokovic-motståndare gav upp

Novak Djokovic är klar för semifinal i US Open.
Novak Djokovic är klar för semifinal i US Open.

Aldrig har väl vägen fram till en semifinal i US Open varit enklare. För tredje gången i år har världsettan Novak Djokovic tagit sig vidare genom att motståndarna gett upp.I kvartsfinalen var det Jo-Wilfried Tsonga.

Fransmannen tvingades bryta matchen i början av tredje set på grund av knäproblem. Serben hade vunnit de två första med 6–3, 6–2.

– Även utan knäproblem hade jag aldrig kunnat komma tillbaka efter ett 0–2-underläge, säger Tsonga.

Djokovic behövde aldrig spela sin match i andra omgången sedan motståndaren lämnat walkover. Och i tredje omgången tvingades Michail Juznyj bryta matchen på grund av skada redan efter sex spelade game.

– Vid den här tiden på säsongen, med tanke på alla fysiska problem som jag haft, var det här scenariot vad jag behövde och önskade, säger Djokovic.

– Jag har fått många dagar ledigt att vila kroppen. Jag känner mig nu väldigt nära toppformen.

Djokovic vann Australian Open och Franska mästerskapen tidigare i år. Men i Wimbledon åkte han ut i tredje omgången och i OS i första omgången då han hade problem med en handledsskada.

I semifinalen möter han fransmannen Gael Monfils, som besegrade landsmannen Lucas Pouille i kvartsfinalen med 6–4, 6–3, 6–3.

Det blir den tionde raka semifinalen i US Open för Djokovic. Sex gånger under de senaste tio åren har serben nått final, och vid två tillfällen, 2011 och 2015, har han stått som segrare.