Nyheter Världen

Ännu saknas kontakt med svenskar

Över 30 människor dödades när självmordsbombare slog till i Bryssel. Bland hundratals skadade finns tre svenskar, varav en allvarligt.
Över 30 människor dödades när självmordsbombare slog till i Bryssel. Bland hundratals skadade finns tre svenskar, varav en allvarligt.

Tre svenskar skadades i terrordåden i Bryssel. En av dem, en kvinna som arbetar för EU-kommissionen, skadades allvarligt.Fortfarande finns det ett antal svenskar som anhöriga inte har kunnat nå.

– UD står i kontakt med anhöriga till ett fåtal svenskar i Bryssel som ännu inte har gått att nå. Med tillägget att telefonförbindelserna har varit dåliga under dagen och vi vet att många anhöriga i efterhand har kunnat nå personer, säger Veronica Nordlund på UD:s presstjänst.

Den allvarligt skadade kvinnan befann sig i tunnelbanan när en självmordsbombare slog till vid stationen Maelbeek. Hon är i 40-årsåldern och arbetar för EU-kommissionen, uppger tidningen NSD som har talat med anhöriga till kvinnan.

– Hon har undvikit tunnelbanan i några månader, sedan har hon uppenbarligen åkt tunnelbanan i morse, säger kvinnans syster till tidningen.

Ytterligare en svensk, en man, är lindrigt skadad och vårdas på sjukhus, enligt UD:s presstjänst. En tredje svensk, också man, är lindrigt skadad och befinner sig inte på sjukhus.

Totalt bor omkring 6 000 svenskar i Belgien och flera blågula bolag är verksamma där.