Sport

Äntligen seger för Helsingborg

Helsingborgs Darijan Bojanic (19) kramas om efter sitt 3–1-mål mot Falkenberg.
Helsingborgs Darijan Bojanic (19) kramas om efter sitt 3–1-mål mot Falkenberg.

Krisen är över för stunden för Helsingborg. Hemma mot Falkenberg  vändes underläge med ett mål till seger med 3–1. Första trepoängaren på fyra försök och för gästerna var det fjärde förlusten i rad.

Falkenberg inledde bestämt och när ledningsmålet kom såg det mörkt ut för hemmalaget. Allsvenske debutanten Tomer Chencinski hade mycket att göra i hemmamålet. Han ersatte petade förstemålvakten Matt Pyzdrowski.

– Jag hade förväntat mig mer av Matt, han har inte börjat bra liksom resten av laget, sade Helsingborgs tränare Henrik Larsson.

Det har varit en vecka av självrannsakan efter storförlusten mot Hammarby.

– Vi har talat om smärtan efter den, det kan ju hända igen.

Före halvtidspausen var det ett lätt krampaktigt och tveksamt Helsingborg, men ett bestämt spelande Falkenberg, som satte 1–0 efter tjugo minuter genom David Svensson.

Bra detaljer

Man undrade vad managern Henrik Larsson hade sagt till spelarna i pausen?

– Vi snackade om att ha tålamod, för det fanns detaljer i första som var bra. Jag var ganska lugn trots att vi låg under. Vi var faktiskt nära att sätta dit bollen innan Falkenberg tog ledningen.

Efter pausen satte Helsingborg tre mål på sex minuter. Först 1–1 genom Linus Hallenius, sedan 2–1 då Adam Eriksson, ny från just Falkenberg, tryckte in en kanon i nättaket. Ingen chans för FFF-målvakten Otto Martler att ta den. En kandidat till årets mål.

– Det får vi se, det var mitt snyggaste mål hittills. Fantastisk träff, jag kände redan när jag fick bollen på en liten studs att den skulle gå in, sade Adam Eriksson.

Han låg dessutom bakom hemmalagets ledningsmål. Och David Svensson, som gjorde bortalagets, var skuld till den straff som Helsingborg fick när han krokade nye dansken Martin Christensen. Darijan Bojanic sköt säkert in 3–1.

Falkenberg i botten

Då steg humöret ljudligt hos merparten av de drygt 7 064 på Olympias läktare. Där finns just nu bara två, eftersom de två andra är under nybyggnad.

Efter bara en poäng på de tre inledande matcherna var förstås en vinst alldeles nödvändig, även om tränaren Henrik Larsson före avspark inte ville tala om måste-vinna-match mot Falkenberg. Som nu förlorat fyra på rad och alltså inte plockat en enda poäng. En kärv inledning för Hans Eklunds lag.