Nöje Musik Nyheter

Åkesson-intäkter går till flyktingar

Intäkterna från Jimmie Åkessons singel går till flyktinghjälp.
Intäkterna från Jimmie Åkessons singel går till flyktinghjälp.

Samtliga intäkter från singeln "Jag tänker be för Sverige", som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson spelat in och ska ge ut går oavkortat till flyktingarbetet. Det säger låtens upphovsman Simon Ådahl till journalisten Emanuel Karlsten.

Simon Ådahl har inte godkänt covern och blev både besvärad och överrumplad av beskedet att Åkesson och bandet Bedårande Barn beslutat att släppa en version av låten. Men nu har han alltså bestämt sig för ett motdrag.

"Jag tänkte skänka alla pengar jag får in från deras version till flyktingar. Hoppas de får en riktig hit", säger Simon Ådahl i ett citat som finns återgivet på Karlstens Facebooksida.

► LÄS MER: Åkesson släpper singel – upphovsmannen: Det känns inte bra

Jimmie Åkesson välkomnar beskedet.

"Ådahls agerande är utmärkt. Ger oss båda något konstruktivt att fokusera på. Ett gemensamt intresse i att låten sprids", skriver Åkesson på Twitter.

Jimmie Åkesson hänvisade till "Be för Sverige" i ett Facebookinlägg för några veckor sedan. Simon Ådahl sade då till tidningen Dagen att partiledaren missförstått syftet med varför låten skrevs. De påföljande reaktionerna var så starka att Ådahl var tvungen att ta bort sitt telefonnummer från nätet.

"Jag tänker be för Sverige" skrevs 2004.