Nyheter Sverige

Åtal väckt för brutalt dubbelmord

Polisens tekniker passerar ett hjärta av ljus på entrétrappan till lägenheten i Södertälje där två personer i vintras hittades döda. Arkivbild.
Polisens tekniker passerar ett hjärta av ljus på entrétrappan till lägenheten i Södertälje där två personer i vintras hittades döda. Arkivbild.

De två män som sedan i vintras suttit häktade misstänkta för morden på en 21-årig man och en 24-årig kvinna i Södertälje åtalas nu, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Det var i slutet av januari som polisen hittade kvinnan och mannen mördade i en lägenhet. Enligt åtalet ska de ha dödats nio dagar tidigare – kvinnan hade fått halsen avskuren och hade flera stick- och skärskador på kroppen och mannen hade förblött efter skador på hals, lungor och kroppspulsåder.

En av de åtalade var make till den mördade kvinnan och hade, enligt åtalet, smygfilmat henne och 21-åringen när de var tillsammans. Dagen före mordet ska han ha hotat sin fru att sprida filmen till hennes släktingar hemlandet.

De båda hade kommit till Sverige som flyktingar bara några månader tidigare och kvinnan ska efter en tid ha velat lämna maken på grund av att hon känt sig hotad av honom, skriver Aftonbladet. Enligt vittnesuppgifter ska hon ha flyttat runt för att undkomma honom och slutligen flyttat in hos 21-åringen.

Båda de misstänkta männen åtalas då de båda enligt åklagaren ska ha befunnit sig i lägenheten och därmed anses medansvariga till brottet.

Huvudförhandlingarna i målet inleds den 5 augusti och beräknas pågå under minst fem dagar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset