Nyheter Sverige

Åtalas för 17 år gammalt mord

Polisens cold case-grupp är på väg att lösa ett 17 år gammalt mord i Malmö. Arkivbild
Polisens cold case-grupp är på väg att lösa ett 17 år gammalt mord i Malmö. Arkivbild

En 53-årig man åtalas misstänkt för att ha mördat sin före detta flickvän i Malmö för 17 år sedan.

Polisens cold case-grupp har efter fyra års utredning samlat underlag för att åtala mannen för mord på ex-fästmön, mordförsök på hennes dotter och grov mordbrand mot övriga grannar i huset, skriver Sydsvenskan.

Det var i december 1998 som branden bröt ut i Malmöfastigheten. Den då 38-åriga kvinnan omkom medan hennes 14-åriga dotter lyckades rädda sig ut. Teknisk undersökning visade att någon hällt bensin på tre platser i lägenheten och misstankar riktades mot ex-pojkvännen som enligt flera vittnen inte accepterat att paret separerat.

Utredningen blev nedlagd men togs upp på nytt för några år sedan när två liknande branddåd inträffade i Borås och Hisingsbacka.

– Den gemensamma nämnaren är att kvinnorna som bott i lägenheterna hade haft en relation med 53-åringen. Efter att dessa avslutats började deras bostäder brinna, säger biträdande förundersökningsledaren Fredrik Jönsson, till tidningen.

Nya vittnesuppgifter och förhör med 53-åringen binder, enligt polisen, mannen till brottsplatsen både före och efter mordet.