Sport

Önerud: "Blir helt klart tufft"

Simon Önerud. Arkivbild.
Simon Önerud. Arkivbild.

HV71 kunde inte rubba ett formstarkt Malmö på bortaplan.Jönköpingslaget har nu tio poäng upp till en direktplats till SM-slutspelet.– Det blir helt klart tufft, säger centern Simon Önerud efter 3–5-förlusten.

Sex SHL-omgångar återstår och det är 18 poäng kvar att spela om, men det ser allt svårare ut för HV71 att nå en direktplats till SM-slutspelet. Samtidigt vann nämligen både Djurgården och Färjestad ovanför strecket.

– Det ser tufft ut, men jag har inte jättekoll på tabellen. Vi får åka hem och summera hur läget ser ut. Finns chansen för topp 6 går vi för det, annars går vi för att komma så högt upp som möjligt, säger Simon Önerud.

"Sjukt surt"

Mot Malmö tappade Jönköpingslaget, som kom till spel utan den poängstarka duon Martin Thörnberg (sjuk) och Erik Christiansen (skadad), allt i mittenakten. Trots att gästerna var det bättre laget inledningsvis och var i ledningen efter mål genom Filip Sandberg.

– Sjukt surt att vi förlorade matchen. Vi skapar chanser för att vinna, men vi har en dålig period i andra som kostar oss matchen, säger Simon Önerud.

Hemmalaget satte tre raka mål inom loppet av knappt sju minuter bakom Erik Ersberg, som fick chansen mellan HV-stolparna.

– Vi är inte på tårna. Malmö är etta, tvåa och trea på puckarna. De får ett par riktigt långa byten på oss och vi slarvar några gånger. Det var några individuella misstag och det straffar sig direkt, säger Önerud.

Nio sekunder före slutet av andra perioden reducerade dock Anton Bengtsson fram till 2–3.

– Det gav oss jäkligt mycket energi och vi skapar mycket i tredje, säger Simon Önerud.

Önerud själv hade bland annat två ramträffar.

– Jag har lägen för att göra fyra, fem mål. Det är för dåligt. Jag måste sätta dit åtminstone en eller två av de lägena jag har. Jag får åka hem och träna, säger HV-centern.

"Halvhård utvisning"

I stället kunde Nils Andersson punktera matchen med Malmös fjärde mål när Mattias Tedenby satt utvisad efter att ha åkt på hemmamålvakten Jonas Gunnarsson.

– En halvhård utvisning. Han kan ju inte försvinna, men sådana kanske reglerna är och då är det bara att acceptera det, säger Önerud.

För Malmö var det fjärde raka segern, varav den tredje under ordinarie tid, och ett stort steg mot nytt kontrakt. Nykomlingen har nu elva poäng ner till Modo under kvalstrecket.

Läs också