Sport

Öppnar för OS och Premier League

Zlatan Ibrahimovic bekräftar att det finns intresse från och för Premier League.
Zlatan Ibrahimovic bekräftar att det finns intresse från och för Premier League.

Zlatan Ibrahimovic bekräftar att hans nästa klubbadress kan finnas i Premier League – och han utesluter inte OS-spel.– Vi får se, säger han.– Det får klubben avgöra.Heter den Chelsea? Manchester United? Arsenal?

Presskonferensen på Friends var utsatt till 18.00 på påskdagen. 18.43 kom han, bad om ursäkt och släppte sedan den ena nyheten efter den andra.

Som läget är just nu kommer Ibrahimovic att fullfölja sitt kontrakt med Paris SG men sedan är fyra "fantastiska" säsonger i klubben över.

"Det är sanningen"

– Så här ligger det till. Jag sade det när vi vann ligan. Jag har kontrakt fram till sista juni, då kontrakt brukar gå ut. Som det ser ut nu är jag inte kvar i klubben för vi för inte några diskussioner. Det är sanningen, det finns inget annat att säga. Jag kan inte sitta här och ljuga för er. Det är så det ligger till, säger landslagskaptenen.

Ibrahimovic bekräftar att det finns ett ömsesidigt intresse för att avsluta (?) en enastående karriär i någon av Premier Leagues toppklubbar.

– Det finns ett intresse, ja. Det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vart det leder. När alla korten ligger på bordet ska jag gå igenom dem. Vad vill jag? Sedan får vi se vem som vill mest på andra sidan bordet. Det är som ett äktenskap. Det är två parter som ska vilja ha, inte bara den ena.

– Båda ska vilja lika mycket.

Raiola satt i arbete

Han har placerats i Chelsea, i Manchester United om José Mourinho tar över klubben efter Louis van Gaal, som det spekuleras i. Men också i Arsenal, klubben han besökte som ung men inte hade lust att testspela för. Den senaste tiden har det ryktats om att Ibrahimovic finns på Arsenals lista över tänkbara köp till nästa säsong.

Och Ibrahimovic verkar lockas av möjligheten att lägga Premier League till Serie A, La Liga och Ligue 1.

– Jag tror det är den mest uppmärksammade ligan i hela världen. Det är den liga det snackas mest om, inget snack om saken.

Ibrahimovic antyder att hans mångårige agent Mino Raiola redan jobbar för högtryck.

– Han känner att det är dags, inte jag. Det får han ta hand om. Jag har sagt tidigare att det kommer att hända många olika stora saker, det är bara att ha lite tålamod, så kommer ni att ha något att skriva om.

– Men framtiden ser mycket bra ut.

Aldrig varit bättre

Han tycker själv att den här säsongen hittills har visat att han är bättre än någonsin tidigare.

– Många sade inför den här säsongen att han skulle fylla 34, han blir äldre. Jag har bevisat att det där är bara ett nummer. Allt handlar om hur ung du är i huvudet och jag har bevisat att jag fortfarande är ung i huvudet. Den mentala biten är 50 procent i fotboll och där har jag aldrig haft problem. Jag känner mig fortfarande ung. Om siffran är 34 eller 35 snart... jag har aldrig gjort en bättre säsong.

– Är jag bättre nu är innan? Ja. Jag känner att jag fortfarande utvecklas. Sedan gör jag bara mitt jobb och jag gör det bra, jävligt bra.

"Som att spela poker"

– Det är som att spela poker. Jag hade kunnat göra en skitsäsong och då hade jag varit i ett annat läge. Nu var det "all in", precis som min vision var. Allt hängde på mig själv, min säsong. Hade jag gjort en dålig säsong hade jag inte haft de här möjligheterna jag har i dag.

– Det ser bra ut, säger han.

Men familjen, sambon Helena Seger och barnen Maximilian och Vincent, kommer inte att ha något inflytande över var han hamnar nästa säsong.

– Ingenting. Varje val jag gjort... först och främst ska det kännas rätt för mig. Det är jag som ska in i det och känna att jag kan ge 200 procent. Dom är glada vart dom än kommer. Det förändrar inte situationen inom familjen. Vi gör precis som vi gjort tidigare.

– Det blir bra. Vi får se vad som händer.