Sport

Örebro kom snabbt tillbaka

Joel Mustonen avgjorde mot Djurgården. Arkivbild.
Joel Mustonen avgjorde mot Djurgården. Arkivbild.

Örebro hade en negativ trend och kom till match mot formstarka Djurgården med 0–7 i baken senast.Men med 2–1 efter förlängning fick Örebro med sig två poäng i SHL-mötet.

Fem minuter in i andra perioden tog Örebros tränare Kent Johansson timeout. Ytterligare fem minuter senare kom målet som gav hemmalaget en rejäl uppryckning. Backen Bobo Petersons kvittering kom på styrning efter 10.07, lagets första powerplaymål på nästan 48 minuter med en man mer, och plötsligt blev det bud på fler hemmamål.

– Jag tror aldrig att jag har åkt så mycket skridskor. Jag ska aldrig mer klaga på forwards. Jag är back och vill vara back, sade en svettig Peterson, för aftonen anfallare i tredjekedjan, till C More.

Innan dess hade Djurgården ett fast grepp om händelserna efter Linus Hultströms ledningsmål efter ett dragskott i första perioden. Det elfte målet för SHL:s målfarligaste back.

Efter en mållös tredjeperiod kom avgörandet 1.56 in i förlängningen. Joel Mustonen fick skottläge och satte 2–1 bakom Djurgårdens duktige målvakt Mantas Armalis.

– Hela vår kedja gjorde det bra, vi sköt mycket och till slut kom målet i sudden. Det såg ut som han tog den, jag är glad att pucken gick in, sade Joel Mustonen till C More.

– Efter bakslaget senast var de bara att glömma och ladda om. Vi har gjort det förut och visste att vi kunde göra det igen.

Djurgården gick tack vare poängen förbi Färjestad upp till femte plats och segern gav tian Örebro så gott som säkert avancemang till åttondelarna.