Sport

Örebro räddade landslaget

Förbundskapten Pär Mårts leder Tre Kronors träning.
Förbundskapten Pär Mårts leder Tre Kronors träning.

Fem spelare saknades när Tre Kronor samlades inför dubbellandskamperna mot Finland.Då fick fyra Örebrospelare rycka in och rädda landslaget.– Annars hade vi inte kunnat träna på ett bra sätt, sade förbundskaptenen Pär Mårts.

Frölundatrion Joel Lundqvist, Johan Sundström och Oscar Fantenberg var upptagna av CHL-finalen borta mot Kärpät.

De anländer först på onsdagen. Lucas Wallmark, Luleå, har varit magsjuk och Malmös Andreas Thuresson har precis blivit pappa, så de fick ledigt från tisdagens första dubbla träningspass.

– Det är inte optimalt alls, men jag kan inte göra något åt det. Det här är vårt färdsätt, sade Mårts.

Han fick hjälp från Örebro och lånade in fyra spelare, backarna Johan Motin och Viktor Ekbom, samt forwardsparet Martin Johansson och Kalle Olsson. De såg till att landslaget fick ihop fyra formationer och två fungerande träningar.

Tre Kronor får en träning med fullt lag inför den första matchen mot Finland på torsdag (returen spelas i Stockholm på lördag).

Det är dessutom ett lag med bara två KHL-spelare sedan klubbarna från den Rysslandsbaserade ligan stoppat övriga spelare. Finland har fyra KHL-spelare med. Sverige leder Euro Hockey Tour, en poäng före Finland, med sex matcher kvar.

– Jag tror vi har likvärdiga förutsättningar. Det är viktiga matcher, det här är vår tävling, och vi ska försöka spetsa till det så bra vi kan, sade Mårts.

Skellefteås Markus Svensson vaktar målet i den första matchen och Viktor Fasth, CSKA Moskva, spelar i Stockholm på lördag.