Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Över 20 000 hyllade Island

Det var trångt på Arnarhóll i Reykjavik när fotbollslandslaget kom hem till Island. Här en bild från söndagen, i samband med kvartsfinalen (2–5) mot Frankrike.
Det var trångt på Arnarhóll i Reykjavik när fotbollslandslaget kom hem till Island. Här en bild från söndagen, i samband med kvartsfinalen (2–5) mot Frankrike.

Över 20 000 islänningar tog emot fotbollslandslaget som på måndagen kom hem från Frankrike.

Var 15:e invånare jublade åt EM-kvartsfinalisterna på Reykjaviks gator och torg.

Strax efter klockan 18 på måndagen isländsk tid, klockan 20 svensk tid, landade planet med de isländska fotbollshjältarna i Keflavik.

Framför storbildsskärmarna inne i centrala Reykjavik steg jublet när den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck zoomades in på väg av planet. Spelarna möttes av pizza när de steg på bussen som skulle ta dem in till den väntande folkmassan.

Bussfärden tog tid, lång tid. Det var trångt på gatorna när islänningarna tog emot den öppna bussen med öppna armar.

Lagerbäck intervjuades.

– Vi får se vad som händer. Jag skulle älska att komma tillbaka hit och jag hoppas få se många landskamper här i Reykjavik, sade han enligt Aftonbladet.

Först strax före 20 lokal tid kunde spelarna och ledarna presenteras på scenen på kullen Arnarhóll. Över 20 000 personer bedömdes vara på plats för att hylla landslaget som besegrade England i åttondelsfinal och tog sig till kvartsfinal i EM i Frankrike.

Naturligtvis var vulkanen – den handfasta kampklappningen – en central del av firandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset