Nyheter Sverige

Överfallsutredning läggs ned

Polisen lägger ned utredningen kring de uppmärksammade överfallen i Kungsbacka. Arkivbild
Polisen lägger ned utredningen kring de uppmärksammade överfallen i Kungsbacka. Arkivbild

Utredningen kring de uppmärksammade överfallen mot två flickor i Kungsbacka läggs ned. Efter att ha arbetat med utredningen i tio veckor konstaterar polisen att överfallen inte har ägt rum.

– Vi har konstaterat att det inte finns något som styrker händelseförloppet, säger Anders Wiss, polischef i Kungsbacka, till Hallands Nyheter.

Det var i början av mars som polisen fick in två anmälningar om misshandel och överfall. En 16-årig flicka berättade att hon blivit attackerad av tre unga män. Flickan fördes till sjukhus och hade bland annat tappat känseln i benen. Dagen efter anmälde en 15-åring, en kamrat till 16-åringen, att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök av tre män.

Polisen har bland annat sökt vittnen, knackat dörr och letat efter dna-spår på flickornas kläder utan att hitta något som styrker uppgifterna om överfall. Någon skada som kan ha fått den ena flickan att tappa känseln i benen har inte kunnat konstateras. Flickan har trots polisens ifrågasättande hållit fast vid sin version.