Sport Fotboll

Özil passade Arsenal till seger

Mesut Özil låg bakom Arsenals seger.
Mesut Özil låg bakom Arsenals seger.

Om Mesut Özil är i bra form?Jodå.Tysken assisterade till båda målen när Arsenal besegrade Manchester City med 2–1 – och har nu ett svårslaget passningsrekord inom räckhåll.– Jag försöker bara hjälpa laget, sade han till Viasat.

Många håller Mesut Özil som en världens bästa mittfältare. När Arsenal slog Manchester City med 2–1 på hemmaplan i måndagskvällens stormöte i Premier League och tog rygg på serieledande Leicester visade tysken att han kan leva upp till lovorden.

27-åringen låg nämligen bakom det mesta för Arsenal.

Dubbla assist

Först passade han fram till Theo Walcotts förlösande 1–0-mål efter en halvtimme, och med ett fåtal sekunder kvar av första halvlek smekte han sedan fram bollen till målkungen Oliver Giroud – som behärskat dunkade in 2–0.

– Han ser saker som ingen annan ser. Det gör vårt jobb väldigt mycket enklare, sade Walcott till Viasat.

Med tio minuter kvar reducerade Yaya Touré elegant till 1–2, men närmare än så kom aldrig City.

"Bara glad att hjälpa laget"

De båda målpassningarna innebär att Mesut Özil nu assisterat till smått otroliga 15 mål på 17 ligamatcher i höst. Alla tiders assistrekord i Premier League innehar en annan Arsenalspelare. 2002–2003 noterade Thierry Henry 20 assist, men det under en hel säsong. Mycket tyder alltså på att Özil inom kort tar över rollen som ligans historiska passningskung.

– Jag är bara glad att kunna hjälpa laget, och laget hjälper mig. Jag försöker göra mitt bästa, det vikiga är att vi tar tre poäng och vinner matcherna, sade han.

I och med segern är Arsenal bara två poäng bakom Leicester i tabelltoppen. City är trea, sex poäng från förstaplatsen.

– Vi tror på oss själva. Vi har kvaliteten i laget för att vinna ligan, sade Özil.