Sport

0–0 – det passade Sverige perfekt

Caroline Seger är nöjd med 0–0 mot Kina som innebar att Sverige slipper resa från Brasília till kvartsfinalen.
Caroline Seger är nöjd med 0–0 mot Kina som innebar att Sverige slipper resa från Brasília till kvartsfinalen.

0–0 mot Kina var ett riktigt sömnpiller.Mycket på grund av att resultatet passade båda lagen perfekt.– Jag sade: 0–0 är bra, säger Pia Sundhage.

Förutsättningarna blev lite märkliga inför den sena kvällsföreställningen på Mané Garrincha-stadion i Brasília. Kina och Sverige var nämligen ganska nöjda redan vid avspark, eftersom en mållös match skulle ta båda lagen vidare till OS-kvartsfinal.

Underhållningen blev också minst sagt knaper.

I slutet av andra halvlek kom Caroline Seger ut till förbundskapten Sundhage, för att kolla om Sverige skulle gå för ett segermål.

– Seger frågade mig när det var ett brejk. Jag tittade henne i ögonen och sade: 0–0 är bra, säger Sundhage, som menar att hon inte var inställd på 0–0 redan från start.

– Det är så oerhört viktigt när man går ut till en fotbollsmatch, att man vill vinna. De tankarna kom först när man tittade på klockan och det var tio minuter kvar. Då slog det mig att det ju kan vara ganska bra med 0–0.

"Hade inte orkat resa"

Caroline Seger var nöjd efter 0–0-matchen, som innebär att USA väntar i kvarten på fredag kväll.

– Skönt att få stanna (i Brasília), jag hade inte orkat resa i morgon. Det var därför jag tänkte att vi håller igen lite. Jag sprang ut lite för att kolla läget, om vi behövde ligga på eller kunde vila lite. Pia var stencool och sa att det går faktiskt bra med kryss.

För mittfältaren, en av de bästa i ett ganska blekt Sverige, var känslorna starka direkt efter slutsignalen.

– Jag grät som en bebis. jag var så slutkörd och det kom så mycket känslor, säger hon.

– All anspänning att man är vidare, det betyder ju så himla mycket detta. Det är mitt liv.

Bättre försvar mot Kina

Om OS ska fortsätta med medaljjakt nästa vecka lär dock Sverige behöva höja sig en hel del inför mötet med USA.

– Försvarsmässigt är det här definitivt ett steg framåt, vi ligger tajtare och spelar bra försvarsmässigt. Det är mycket anfallsbiten som blir stressig, många felpass där vi inte "connectar", säger Seger.

– Denna match var ju oerhört viktig. Att bara ta nästa steg är skönt, att känna att vi är i kvartsfinal. Nu är det bara att köra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset