Sport

12-åriga stjärnan tillbaka i Örebro

Japanen Tomokazu Harimoto, 12, gör succé i Örebro. Arkivbild.
Japanen Tomokazu Harimoto, 12, gör succé i Örebro. Arkivbild.

Den blott 12-årige bordtennisstjärnan Tomokazu Harimoto är tillbaka i Örebro för att spela Safirs internationella tävling.I fjol slog han ut den ena stjärnan efter den andra och gick till final i seniorklassen. I år har han blivit något av publikfavorit, men är också mer påpassad av konkurrenterna.

– Jag minns inte någon speciell match utan mer hela turneringen förra året och att jag kunde vinna över så många högt rankade spelare, säger Tomokazu Harimoto till TT.

I torsdagens juniorklass fick han stryk i semifinalen men i elitklassen är han framme i semifinal efter mycket imponerande spel.

– Jag tror att de är mer uppmärksamma i år och jag kan inte dra nytta av att de inte känner till mig, säger han.

Det kommer ändå inte att bli någon repris på fjolårets final eftersom han redan i semifinalen stöter på Eslövs Xu Hui, som har vunnit Safirs internationella fem år i rad.

Tiden talar dock för den talangfulle japanen. Båda hans föräldrar är från Kina och hans mamma har spelat i landslaget. Tomokazu är född i Japan 2003 och spelar nu för deras ungdomslandslag. Han har siktet inställt och det är OS i Tokyo 2020 som gäller.

– OS-guld 2020 är mitt mål, säger 12-åringen utan att tveka.

Han är blyg under intervjun men vid pingisbordet tar han för sig ordentligt och det är nog många som fruktar hans framfart de kommande åren. Just nu tränar han ändå inte så mycket som sina konkurrenter.

– Jag tränar tre timmar om dagen och det är inte tillräckligt. Nästa år ska jag börja köra hårdare och längre och fler pass per dag, säger Tomokazu Harimoto.