Nyheter Sverige

17-åring åtalas efter poliskrock

Polis kunde slutligen gripa den körkortslöse 17-åringen. Arkivbild
Polis kunde slutligen gripa den körkortslöse 17-åringen. Arkivbild

Den körkortslöse 17-åringen tog pappas bil för att skjutsa hem en kompis. Det blev inledningen på en vansinnesfärd mellan Skara och Lidköping.Nu åtalas 17-åringen för flera trafikbrott.

Efter att han släppt av sin kompis började han vansinneskörningen och polisen larmades snart om en bil som framfördes på ett konstigt sätt, skriver GT.

Polisen följde efter bilen som ibland var uppe i hastigheter på omkring 200 km i timmen på en 90-väg. I en rondell fick 17-åringen sladd på sin bil och kolliderade med den efterföljande polisbilen – men fortsatte trots det sin livsfarliga framfart.

Nu åtalas 17-åringen för olovlig körning, grovt brott och grov vårdslöshet i trafik. Enligt stämningsansökan har han "visat uppenbar likgiltighet för andra personers liv och egendom."

Efter sammanstötningen med polisbilen körde 17-åringen vidare på Hamngatan i Lidköping. Då var farten dubbelt så hög som tillåtna 50 km i timmen och mötande fordon fick väja för att inte kollidera. Färden slutade på en vändplats där ynglingen hoppade ur och försökte springa ifrån polisen men greps på platsen.

Enligt GT erkänner 17-åringen grov olovlig körning men vill varken erkänna eller förneka grov vårdslöshet i trafik.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset