Utbildning Nyheter Toppnyheter Världen

17-åring bakom fyra mord i Kanada

Det var här, på La Loche Community School, som skjutningen ägde rum.
Det var här, på La Loche Community School, som skjutningen ägde rum.

En 17-årig pojke anklagas formellt för att ha mördat fyra personer i samband med skolskjutningen i Kanada.

Två av de mördade är bröder till 17-åringen, som han sköt innan han öppnade eld i skolan. Där mördades två lärare, en 21-årig kvinna och en 35-årig man, rapporterar medieföretaget CBC. Sju andra skadades i skottdramat i La Loche, ett litet samhälle i en avlägsen del av Kanada. 17-åringen sägs vara elev på skolan.

Skottlossningen inträffade på fredag eftermiddag på en skola med 900 elever. Polisen grep pojken utanför skolan 45 minuter efter att man fått larmet.

– Det här är förstås varje förälders värsta mardröm, sade den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau när han fick information om den tragiska händelsen. Trudeau befinner sig i Davos i Schweiz.

Till skillnad från USA är masskjutningar ovanliga i Kanada, där innehav av handeldvapen är mer reglerat än söder om gränsen. Bakgrundskontroller genomförs på den som vill köpa ett vapen och licens krävs. Antalet mord som utförs med handeldvapen är sju gånger färre än i USA.

Samhället La Loche med runt omkring 3 000 invånare ligger i en glesbebyggd i provinsen Saskatchewan.

La Loche ligger i en glesbebyggd del av Kanada. Samhället har omkring 3 000 invånare och ligger i provinsen Saskatchewan.
Jason Franson/AP/TT
Blommor och ljus för att hedra de mördade utanför skolan i La Loche.