Sport

18-åring fick igång trött Brynäs

Lucas Carlsson (vänster) ubblar med Mattias Nörstebö.
Lucas Carlsson (vänster) ubblar med Mattias Nörstebö.

Två veckor av förluster, nya skador på tongivande spelare och en snabb blytung resa neråt i tabellen.Då tände backtalangen Lucas Carlsson hoppet igen i Gävle.– Inget är omöjligt. Vi går för sjätteplatsen fortfarande. Vi vet vad som krävs för att vinna och visar i dag vilken moral vi har. Vi bara ska upp på slutspelsplats igen, slår artonåringen fast efter Brynäs 4–2 seger hemma mot Linköping.

Det var han som med sitt 2–1-mål vände matchen i ett läge där Brynäs såg ut att vara på väg mot sjätte raka förlusten och en fortsatt mardrömsresa neråt i tabellen.

– Pathrik (Westerholm) tekar bakåt. Pucken kom så sakta emot mig att jag fick tid att tänka – får jag den bara lågt på vänster hörn så brukar den sitta där, då hittar jag en lucka och då är det bara att trycka på, så smäller jag dit den. Och det gjorde jag.

En minut och två sekunder senare kom nästa mål delvis signerat Lucas Carlsson vars skott blev en retur som plockades upp – och styrdes i mål – av Greg Scott och Nick Johnson.

Linköping ansåg att en hög Brynäsklubba viftat målvakten Marcus Högberg i ansiktet och därmed stört honom men 3–1-målet godkändes.

Och Lucas Carlsson?

– Jag såg inte så jag vet inte. Jag såg att målvakten var ur balans men jag vet inte vad som hände utan jag såg bara att pucken gick i mål helt enkelt, säger Brynäs backtalang med ett brett leende.

Att den fem matcher långa förlustraden bröts, att gapet uppåt nu"bara" är sex poäng med tolv pinnar kvar att spela om, är självklart det som surrar runt i hans huvud.

Segern satt dessutom halvhårt inne då Brynäs första mål i matchen följdes av en kvittering efter bara nio sekunder och då nästa puck som Sebastian Enterfeldt såg ut att ha vallat in via Linköpingsmålvakten typiskt nog visade sig ha gått i stolpen.

– Just 1–1-kvitteringen var lite tuff så klart. Det är alltid tråkigt att få ett mål i baken direkt och det har grinat oss illa ett tag men vi har ändå haft bra stämning i gruppen hela tiden. Vi har bestämt att vi ska komma tillbaka på en bra trend och den börjar nu, säger Lucas Carlsson.

TT: Hur  har det sett ut i ansiktet på lagkamraterna senaste två veckorna då?

– Det har varit ganska avslappnat ändå. Vi vet vad vi kan, i dag visar vi det också.

TT: Så kanske det är lättare att tänka när man är 18 år?

– Äh, jag vet inte. Jag tänker inte så mycket. Jag är ung och fräsch går mest bara ut och kör.

Läs också