Slottet i Stockholm släcker ner för Earth Hour förra året.
Slottet i Stockholm släcker ner för Earth Hour förra året.

Fler svenska kommuner, företag och organisationer lovar att släcka lamporna på årets Earth Hour. I världen hoppas Världsnaturfonden att över två miljarder människor deltar.

För femte året i rad släcks miljontals privata hem, internationella landmärken och ikonbyggnader, torg och kontorsbyggnader, ner i en manifestation för klimatets skull. Förra året deltog 52 procent av svenskarna, enligt Världsnaturfonden (WWF). I år är förhoppningen att ännu fler gör det.

– Earth Hour är en signal till politiker men också en påminnelse till oss själva. Många lovar att äta vegetariskt i sex månader, bara åka kommunalt och så vidare. Men politikerna måste vi påverka varje dag, året runt. Vi både sätter press på dem samtidigt som de får stöd, när de ser engagemanget, att agera handlingskraftigt, säger WWF:s klimatkommunikatör Barbara Evaeus.

Minst 216 svenska kommuner och 1 235 företag och organisationer har lovat att mörklägga så mycket som möjligt mellan 20.30 och 21.30 i morgon kväll. Det är betydligt fler än förra året. Dessutom arrangerar många kommuner olika evenemang.

Till exempel arrangerar Botkyrka kommun tillsammans med det lokala förenings- och näringslivet fest, fackeltåg och möjligheten och smaka klimatsmart mat. Dessutom hålls WWF:s gratiskonsert Earth Hour show i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

– Det är så många som gör så mycket mer än tidigare. Kommuner och människor har engagerat sig mycket mer, säger Barbara Evaeus.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset