Nyheter Sverige

27-åring svensk hjälte i Australien

Robin Lassinniemi från Borås räddade en australisk man från att bli överkörd av tåget. Arkivbild.
Robin Lassinniemi från Borås räddade en australisk man från att bli överkörd av tåget. Arkivbild.

Robin Lassinniemi från Borås har uppnått hjältestatus i Australien efter att ha räddat en man från att bli påkörd av tåget. Nu hyllas han av australiska medier som "hjälten från Sverige".

Den "ödmjuke hjälten" Lassinniemi väntade på ett tåg i Melbourne när han fick se en man bli misshandlad med flera slag och sedan nedknuffad på rälsen. Mannen skadade sitt ben i fallet och ett tåg var bara någon minut bort, rapporterar Borås Tidning.

"Utan att tänka två gånger riskerade Mr Lassinniemi sitt eget liv genom att dra upp främlingen, som senare identifierades som Chris Wood, i säkerhet", skriver Seven News.

– Jag fick lite panik och tittade efter tåg samtidigt som jag försökte få upp honom för hans ben var ganska tilltyglat, säger Lassinniemi till Borås Tidning.

Han berättar att adrenalinet pumpade när han lyckades dra upp mannen i säkerhet på perrongen. Hela förloppet kan ses på film från övervakningskameror på tågstationen.

Chris Wood säger att han gärna vill tacka mannen som räddade hans liv.

– Jag skulle vilja få veta vem han är och skaka hans hand. Det skulle kännas bra, säger den räddade mannen till Seven News från sjukhussängen.

– Jag kommer förbi med ett sexpack nån dag, mate, hälsar Lassinniemi via tv-kamerorna.