Nyheter Toppnyheter Världen

29-åring jagas efter Tel Aviv-skott

Ett israeliskt ögonvittne till angreppet mot en pub i Tel Aviv.
Ett israeliskt ögonvittne till angreppet mot en pub i Tel Aviv.

Två personer har dödats och minst sju skadats i skottlossning i centrala Tel Aviv. Enligt tidningen Haaretz är tillståndet allvarligt för två av de skadade.

En misstänkt gärningsman har enligt medier identifierats: en 29-årig arab som är israelisk medborgare. En intensiv polisinsats pågår längs gator och i byggnader i området. Polisen går från dörr till dörr. Även säkerhetstjänsten Shin Bet deltar i jakten.

Skotten avlossades mot en pub där det pågick en födelsedagsfest. Enligt vittnen var det en ensam yngre gärningsman med ett automatvapen som sköt, rapporterar Haaretz och israelisk tv. Mannen ska ha avlossat ungefär 30 skott. Pubgäster kastade sig ner under borden för att ta skydd.

Nati Shakked, ägare till baren, säger till Reuters att angriparen väntade på en bänk utanför innan han plockade fram ett vapen och sköt "i alla riktningar".

Haaretz skriver att det var fadern till den jagade 29-åringen från Wadi Ara i norra Israel som slog larm om den misstänktes identitet efter att ha sett nyhetsrapporterna. Fadern ska ha konstaterat att hans eget tjänstevapen saknas.

TT
Tel Aviv.