Nöje Film

50 nyanser av skit, enligt razzie

Dakota Johnson och Jamie Dornan vann varsitt pris, samt ett gemensamt, vid årets "razzie", som prisar årets sämsta filmer och skådespelarinsatser.
Dakota Johnson och Jamie Dornan vann varsitt pris, samt ett gemensamt, vid årets "razzie", som prisar årets sämsta filmer och skådespelarinsatser.

Den må ha blivit en publiksuccé, men särskilt många filmpriser har "Fifty shades of Grey" inte plockat hem. Nu har filmen i alla fall prisats i massor – men det rör sig om priser som ingen vill vinna.

Kvällen före den stora Oscarsgalan är det dags för en lite mindre uppskattad gala, nämligen Golden Raspberry Awards, där årets sämsta filmer prisas med så kallade "razzies".

I år blev det delad seger för "Fifty shades of Grey" och "Fantastic four", i priset för sämsta film.

För att ytterligare strö salt i såren tog "Femtio nyanser av honom"-filmatiseringen hem prisen för sämsta manliga, respektive kvinnliga huvudroll också, då både Jamie Dornan och Dakota Johnson prisades. De två fick också priset för värsta kombination.

Sämsta biroller gick till Kaley Cuoco ("Alvin och gänget", "The wedding ringer") och Eddie Redmayne (Jupiter Ascending).

Den enligt de omröstande inte särskilt fantastiska fyran fick också priser för värsta omgörning, uppföljare eller stöld, samt Josh Trank för sämsta regissör för filmen.

Nu handlar inte de gyllene hallonen bara om att vara elak. Det finns också ett försoningspris, för en tidigare pristagare som lyckats vända sin karriär. I år gick det till Sylvester Stallone, som är Oscarnominerad till "Creed: The legacy of Rocky".