Nyheter Sverige

76-årig man försvunnen i Kungsbacka

Polisen letar efter en 76-årig man, som anmäldes försvunnen under onsdagen. Arkivbild.
Polisen letar efter en 76-årig man, som anmäldes försvunnen under onsdagen. Arkivbild.

En 76-årig man saknas sedan på onsdagen i Särö i Kungsbacka kommun. Polisen har inlett en så kallad särskild händelse för eftersökandet.

Vid 14-tiden på onsdagen larmade hemtjänsten om att mannen inte fanns i sitt hem. Polisen har sökt efter mannen i närområdet in på torsdagen och även varit i kontakt med kollektivtrafiken, taxi och sjukvården.

– Vi misstänker inget brott just nu, utan han är försvunnen. Vi letar på alla de ställen där han har kontakter, men har inte hittat honom ännu, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Det finns enligt polisen ingen sjukdomsbild som kan förklara försvinnandet.

– Han är lite knackig i benen och går med rullator till vardags, men den hade han ställt i från sig hemma. Han kan gå ändå, men inte några längre sträckor.

Även lokalradion har engagerat sig i sökandet efter mannen och uppmanat allmänheten att komma in med tips.

– Vi har fått in lite tips, någon som har sett honom i veckan och någon som tror ha sett honom i dag. Det följer vi upp, säger Ulla Brehm.

Vid lunch på torsdagen inleddes en så kallad särskild händelse med anledning av försvinnandet. Det möjliggör att polisen kan sätta in utökade resurser i sökandet.

Mannens bostad ligger i ett område med mycket skog och flera vattendrag. Militären har vidtalats för att delta i sökandet.

Polisen efterlyser nu upplysningar från personer som känner mannen och träffar honom på en regelbunden basis.

– Det kan vara till stor hjälp i letandet, säger Ulla Brehm.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset