Nöje

Adam Kanyama-film på Way Out West

"Medan vi lever" är Dani Kouyatés första svenska film. Den Cannesprisade regissören lever sedan flera år i Uppsala. Pressbild.
"Medan vi lever" är Dani Kouyatés första svenska film. Den Cannesprisade regissören lever sedan flera år i Uppsala. Pressbild.

Guldbjörnenvinnaren "Bortom Lampedusa" och Cannesprisade regissören Dani Kouyatés "Medan vi lever", med hiphopartisten Adam Kanyama i huvudrollen. Det är två av filmerna som visas på årets Way Out West.

Besökare på Göteborgsfestivalen har även i år möjlighet att ta del av ett omfattande filmprogram och möta gästande filmprofiler. Bland andra kommer Tiffany Kronlöf och "Full patte"-regissören Sara Haag att vara på plats och prata med besökare samt visa avsnitt av den populära humorserien.

Bland övriga filmer som visas på festivalen finns musikdokumentärer som "They will have to kill us first: Malian music in exile" och "9 futures: Sounds fragmenting", samt titlar som brasilianska "Girl asleep" och italienska "Suburra".

Folkets Bio
"Bortom Lampedusa" handlar om en 12-årig pojke som lever på ön som kommit att bli destination för många av de flyktingar som vill ta sig över havet till Europa. Filmen har svensk premiär den 2 september 2016. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset