Nöje Musik

Adele årets artist på Billboardgalan

Adele fick fem priser på Billboardgalan. Arkivbild.
Adele fick fem priser på Billboardgalan. Arkivbild.

Det blev prisregn över Adele och The Weeknd på söndagens Billboard Music Awards i Los Angeles. Men hurraropen tystnade när Madonna hyllade Prince.

Adele kammade hem priset i den prestigefyllda kategorin årets artist och blev även utsedd till årets kvinnliga artist. Dessutom prisades hennes "25" som årets album – totalt belönades hon med fem statyetter på galan.

Justin Bieber utsågs till årets manliga artist men hamnade i skuggan av kollegan The Weeknd som kammade hem åtta statyetter på galan, bland annat i kategorierna årets r'n'b-album och årets r'nb'-singel.

Madonna kritiserad

Det ögonblick på prisutdelningen som efteråt blev mest omtalat på internet var Madonnas hyllning till den bortgångne funk- och r'n'b-ikonen Prince. Madonna framförde "Nothing compares 2 u" och "Purple rain" tillsammans med Stevie Wonder, som undkom kritiken som riktades mot Madonna. Popdrottningens insats kallades "matt", "en besvikelse" och "så långt bort från ett Prince-framträdande det går att komma".

Eurythmics-medlemmen Dave Stewart var en av dem som uttryckte sina känslor på Twitter:

"Snälla låt inte Madonna försöka sig på en Prince-låt", och kort därefter: "För sent".

Tårfylld återkomst

Desto fler applåder fick Kesha och Celine Dion. Jublet steg när Kesha, som i elfte timmen fick tillstånd av producenten Dr Luke som hon har legat i långvarig dispyt med att uppträda på galan, tolkade Bob Dylans "It ain't me babe".

Och Celine Dion gjorde en tårfylld återkomst till scenen när hon hedrades med priset Billboard Icon Award. Det var hennes första framträdande efter hennes make René Angélils död i vintras

Kin Cheung/AP/TT
Madonna kritiseras efter sin Prince-hyllning. Arkivbild.

Läs också