Nöje Musik

Adele slog publikrekord

Adele fyllde på fredagen Tele2 Arena i Stockholm. Arkivbild.
Adele fyllde på fredagen Tele2 Arena i Stockholm. Arkivbild.

Den började med långa köer och förseningar för att sedan avslutas med superhiten "Rolling in the deep". Adeles spelning lockade 31 069 besökare – rekord för en konsert med sittande publik på Tele2 Arena i Stockholm, enligt arrangören Live Nation.

Det var den brittiska stjärnans första spelning på svensk mark på fem år. Liksom vid turnépremiären i Belfast i februari öppnade hon Sverige-spelningen med "Hello" från albumet "25" – fjolårets bäst säljande platta. Därefter avlossades "Someone like you", Oscarsvinnande Bond-låten "Skyfall" och Bob Dylan-covern "Make you feel my love", den senare tillägnad den nyligen bortgångne artisten Prince, enligt Aftonbladet.

"Adele är mäktig, smäktande och vidunderligt storslagen. London-tjejen visar med personlig lätthet och humor varför hon är världens bäst säljande artist", skriver musikjournalisten Annah Björk i sin recension för Expressen.

Aftonbladets Håkan Steen ger konserten näst högsta betyg, och allra bäst var extranumren "All I ask" och "When we were young". "Showen hör till de på samma gång lyxigaste och mest sobra jag har upplevt", skriver han. "Det är en föreställning som anstår en superstjärna".

Adeles nästa stopp på sin utsålda turné blir i Oslo den 1 maj och i Köpenhamn två dagar senare.