Nyheter Sverige

Advokater vill ha 82 miljoner

Advokaterna som försvarar de misstänkta för fusk i ett hemtjänstbolag vill ha 82 miljoner kronor i ersättning. Arkivbild.
Advokaterna som försvarar de misstänkta för fusk i ett hemtjänstbolag vill ha 82 miljoner kronor i ersättning. Arkivbild.

32 personer åtalades för att ha lurat Södertälje kommun på 5,2 miljoner och Arbetsförmedlingen på 1,5 miljoner kronor. Men beloppen är ingenting jämfört med vad de misstänktas advokater nu kräver i ersättning för sina insatser: 82 miljoner kronor.

Mest kräver de två advokater som försvarat en kvinna som enligt åtalet satt i ledningsgruppen för det aktuella hemtjänstbolaget. De har lämnat in kostnadsräkningar på 6,8 miljoner kronor, skriver Länstidningen Södertälje. Hemtjänstföretaget anklagas för att ha debiterat kommunen för arbete som inte utförts och för att ha fuskat med nystartsbidrag.

Rättegången mot de 32 åtalade avslutades den 1 juni, och dom väntas falla den 5 oktober.

I ett annat jättemål med anknytning till Södertälje dömdes förra sommaren ägarna till ett assistansbolag för att ha lurat till sig 30 miljoner kronor från Försäkringskassan. De två männen i 45-årsåldern dömdes i hovrätten till 5,5 respektive sex års fängelse. 32 personer som varit anställda som assistenter fälldes också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset