Nyheter Världen

Agenter sköt man utanför Vita huset

En Secret Service-agent beordrar människor in i en byggnad nära entrén till Vita husets västra flygel efter att hela området spärrats av.
En Secret Service-agent beordrar människor in i en byggnad nära entrén till Vita husets västra flygel efter att hela området spärrats av.

En Secret Service-agent sköt en man som drog vapen i en kontroll nära Vita huset i Washington på fredagen. USA:s president Barack Obama befann sig dock på flygbasen Andrews, strax öster om Washington i Maryland, för att spela golf.

Vicepresident Joe Biden var däremot i byggnaden, och fördes i säkerhet.

Ingen som arbetar i Vita huset skadades, sade en företrädare för presidentens stab och tillade att Obama har informerats om händelsen.

Poliser och ambulanser syntes i området väster om Vita huset efter att vittnen hört skott avlossas där. Reportrar som arbetar i Vita huset förbjöds att lämna byggnaden, som tillfälligt spärrades av.

Enligt AFP, som citerar tv-kanalen CNN, hade en man dragit vapen mot Secret Service-agenter, och en av dem sköt honom. The New York Times rapporterar att mannen fördes till sjukhus. Sjukvården uppgav att han hade fått livshotande skador.

Poliser uppgav att den misstänktes bil har lokaliserats. Federala agenter med bombhundar undersökte fordonet, en fyradörrars vit sedan, nära 17:e gatan och Constitution Avenue.

Ett massivt polisuppbåd arbetade i området, och Cheikh Basseme berättade att han väntande på att få hämta sin bil som var parkerad i området.

– Det är väldigt frustrerande. Vi bara väntar och väntar. Det har gått två timmar nu, säger han enligt The Washington Post.

Charles Dharapak/TT/AP
Vita huset. Arkivbild.
Andrew Harnik/TT/AP
Secret Service bevakade Vita huset, på den norra gräsmattan, efter att skottlossning rapporterats i närheten.
Andrew Harnik/TT/AP
Secret Service-agenter söker igenom delar av Vita husets trädgård.

Läs också