Sport Sport-topp

Ahlm skadad – missar både OS och EM

Johanna Ahlm missar OS på grund av skada. Arkivbild.
Johanna Ahlm missar OS på grund av skada. Arkivbild.

OS i Rio och EM på hemmaplan.Johanna Ahlm, 28 missar båda mästerskapen i år.– Det är helt klart ett avbräck för landslaget, säger Sveriges förbundskapten Henrik Signell till TT.

Johanna Ahlm är en av Sveriges nyckelspelare i handbollslandslaget. Men något OS blir det. Inte heller EM.

På en träning i torsdags gick hennes korsband av.

"Jag fick en liten vridning i knät och kände att någonting knäckte till. Det var ingen tuff duell utan det känns mer som ren otur", säger Ahlm i ett pressmeddelande.

Ahlm har gjort 141 landskamper och bland annat varit med i två OS, tagit EM-brons och vunnit Champions League.

"Just nu känns det bara fruktansvärt tungt. Jag får deppa ett tag över det här, sedan göra allt jag kan för att komma tillbaka ännu starkare", säger Ahlm, som kommer att opereras i augusti.

Niometersspelaren kom nyligen tillbaka till Sävehof – där den svenske förbundskaptenen Henrik Signell dessutom är tränare.

– Först och främst är det oerhört tråkigt för henne själv. En korsbandsskada är alltid tung i sig, men tajmningen som den kommer i för henne med OS och i klubblaget gör det naturligtvis än tråkigare, säger han.

– Vi förlorar en erfaren spelare som är klok och viktig för oss både på och utanför planen. En av de spelarna som styr upp och ansvarar för vårt anfallsspel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset