Sport

AIK hindrade MFF-ryck i toppstriden

AIK:s Denni Avdić ordnade, med säsongens första allsvenska mål, så att Malmö FF inte kunde rycka i toppstriden.
AIK:s Denni Avdić ordnade, med säsongens första allsvenska mål, så att Malmö FF inte kunde rycka i toppstriden.

Malmö FF hade chansen att rycka i toppen, men AIK:s inlånade anfallare Carlos Strandberg jobbade fram ett kvitteringsmål som räddade spänningen i guldstriden.Sedan lämnade han Friends Arena – för sista gången som AIK-spelare?– Jag ska bara lämna skorna, sade Strandberg innan han lämnade presskåren och antagligen även AIK.

Då de båda toppkonkurrenterna IFK Norrköping och IFK Göteborg tappade poäng under lördagen hade Malmö FF chansen att göra ett tidigt guldryck.

Och under matchinledningen på Friends Arena såg Malmö FF ut att vara väldigt bestämda på att ta den chansen och skjuta den allsvenska guldspänningen i sank.

Efter en knapp kvart hittade Anton Tinnerholm in till skyttekungen Vidar Örn Kjartansson och hittar man in till honom i ett straffområde just nu – ja, då är chansen stor att det blir mål. Den EM-nobbade islänningen smekte upp bollen i det första krysset till 1–0 för gästerna; hans nionde mål på åtta allsvenska matcher.

Avdic kvitterade

Men målet skulle inte räcka hela vägen till seger för de himmelsblå.

Detta på grund av ett grovt kommunikationsfel i Malmö-försvaret – och på grund av en Carlos Strandberg som matchen igenom vägrade sluta springa.

I den 44:e matchminuten hade varken mittfältaren Anders Christiansen eller målvakten Johan Wiland beslutsamhet nog för att ta undan en rullande boll i eget straffområde – vilket från ingenstans öppnade upp ett halvöppet mål för den tuffe och oömme Carlos Strandberg. 20-åringen, som fortsatte springa när MFF-försvaret sjabblade bort sig, kunde pricka stolpen från trängd vinkel innan lagkamraten Denni Avdic vräkte in returen till slutresultatet 1–1.

Det kritiserade nyförvärvet Denni Avdic fick därmed sätta säsongens första allsvenska mål.

– Det gäller att stänga öronen, köra på och jobba och slita så kommer det lossna till slut. Och nu fick jag in den, säger Avdic.

Smet från presskåren

På måndagen ska Carlos Strandberg, om inget oförutsett händer, sitta på ett plan tillbaka till Moskva då låneperioden hos AIK är över.

Själv ville 20-åringen, som är lagets klart bäste målskytt, inte prata med någon efter 1–1-matchen mot Malmö FF – utan bjöd på en "skoblåsning".

– Jag ska bara lämna skorna, sade Strandberg, hytte med ett par färgglada fotbollsskor, och försvann från AIK:s hemmaarena.

Kanske för gott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset