Sport

AIK och Göteborg kryssade i målfest

Stefan Ishizaki klappas om av Ebenezer Ofori efter 2–1-målet i 3–3-matchen mot IFK Göteborg.
Stefan Ishizaki klappas om av Ebenezer Ofori efter 2–1-målet i 3–3-matchen mot IFK Göteborg.

Stefan Ishizaki gjorde allt och lite till. Tobias Hysén agerade måltjuv.AIK och IFK Göteborg är fortfarande obesegrade i allsvenskan efter en böljande målduell på Friends Arena, 3–3.

Inför säsongen sade tränaren Andreas Alm att Stefan Ishizaki gör andra bättre. Mot IFK Göteborg visade AIK-mittfältaren att chefen har rätt – och att han kan själv också.

Uppvisningen – ett frisparksmål och två hörnassister – hade gett tre poäng om inte Blåvitt förfogat över en av landets skickligaste målskyttar. Tobias Hysén slog till två gånger och storstadsduellen slutade 3–3.

– Konstig match. Det är lite bättre än i går och mycket bättre än när säsongen startade, men det känns jättekonstigt att släppa in tre mål när de inte har fler chanser, sade Andreas Alm.

Ishizaki glänste

AIK skapade mycket och Ishizaki låg bakom det mesta. Han inledde med att göra högerbacken Haukur Hauksson till allsvensk målskytt för första gången. Islänningen kom farande genom straffområdet i den 9:e minuten och mötte Ishizakis hårda vänsterhörna med pannan. John Alvbåge i IFK Göteborgs mål hann knappt reagera innan bollen låg i maskorna bakom honom, 1–0. I andra halvlek skruvade Ishizaki in en frispark tätt intill Alvbåges vänstra stolpe, 2–1, innan han avslutade kvällen med att placera bollen på Fredrik Brustads huvud, 3–3.

– Han är viktig. Med "Ishi" och (Ebenezer) Ofori har vi något som inte andra lag har. Det är jättebra på många sätt. Vi har en galen potential, sade Alm.

AIK:s unga anfallspar Carlos Strandberg, 19, och Alexander Isak, 16, inledde bra och tryckte ned gästernas backlinje men i andra änden av planen lufsade veteranen Hysén – på ett år när lika gammal som AIK-duon tillsammans – rutinerat omkring och väntade på sina chanser.

"Mer att ta av"

De kom. Först hittade 34-åringen rätt yta på Mads Albaeks frispark och nickskarvade in 1–1. Sedan var det hos Hysén bollen hamnade när AIK-målvakten Patrik Carlgren misslyckades med en utrusning, 3–2.

– Det finns alltid mer att ta av i början av säsongen men det är skönt att göra mål. Det är ju dels därför jag är här. Att göra två häruppe är bra för självförtroendet, sade Hysén.

Albaek låg bakom båda kvitteringsmålen. Hans andra precisionsfrispark landade på Hjalmar Jónsson som nickade in 2–2.

– När vi gör 3–2 känns det som om vi skulle kunna sno det men vi får vara nöjda med en pinne. Det är mycket spel på vår planhalva och många situationer runt vårt mål, sade Hysén.

Läs också