Sport

Ajdarevic: Vi måste vakna

Alexander Milosevic. I bakgrunden jublar Nigeria över 1–0-målet i första halvlek.
Alexander Milosevic. I bakgrunden jublar Nigeria över 1–0-målet i första halvlek.

0–1 var förlustsiffror i underkant.Efter bottennappet mot Nigeria måste OS-landslaget lyfta sig rejält i sista gruppspelsmatchen mot Japan.– Vi måste ju vakna, först och främst, säger lagkaptenen Astrit Ajdarevic.

Han fick Sveriges enda riktigt vassa målchans i 89:e minuten. Men skottet täcktes av en back.

– Vad säger man? Jag försökte bara träffa mål. Jag gjorde det, men han stod i vägen. Bittert självklart, det hade varit viktigt med en poäng där, säger Ajdarevic.

"Bedrövlig"

Sanningen är dock att 1–1 där närmast hade kunnat betecknas som ett rån. De blågula fotbollsherrarna var inte bra alls mot Nigeria. Passningar slogs bort i parti och minut, spelarna såg tidigt trötta ut och Nigeria dominerade över hela planen.

– Första halvlek var bedrövlig, från alla inklusive mig själv, säger Ajdarevic.

Ett undantag var Andreas Linde. 1–0 kunde ha varit mycket mer, om det inte varit för Molde-målvaktens storspel mellan stolparna. Linde kom till OS som startelvans stora doldis, men har varit Sveriges bäste spelare sett över två matcher.

– Jag gör vad jag kan där bak, men tyvärr håller det inte hela vägen. Speciellt i första halvlek slår vi bort alldeles för många bollar, just nu känns det bara surt, säger han.

Japan nästa

På måndagen fortsätter lagets OS-resa, när truppen flyger från Manaus till Salvador. Där väntar Japan i gruppavslutningen på onsdag – och hoppet om att nå kvartsfinal lever trots allt. Alltid något att ta med sig för spelarna efter den tunga kvällen på Arena da Amazônia.

– Bara vi gör vårt i nästa match, så får vi hoppas på det bästa. Chansen finns självklart fortfarande. Om vi vinner nästa har vi fyra poäng, när vi gick vidare från EM förra året hade vi också fyra poäng. Vi får hoppas på en repris, säger Robin Quaison.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset