Nöje Film

Alexander Skarsgård i actionkostym

"War on everyone" är Alexander Skarsgårds första actionfilm.
"War on everyone" är Alexander Skarsgårds första actionfilm.

Med "War on everyone" har Alexander Skarsgård gjort sin första riktiga actionfilm. – Jag gillar actionfilmer, jag har bara inte blivit erbjuden någonting som känts rätt tidigare, säger han till TT.

Nu ska det påpekas att "War on everyone" inte är en actionfilm i traditionell bemärkelse. Den bör snarare kallas actionkomedi med mörka bottnar. Skarsgård och Michael Peña spelar två genomkorrumperade poliser i Albuquerque, New Mexico, som jagar en knarklangare för att kunna stjäla dennes pengar. Men under resans gång händer det saker som gör jakten till någonting mera personligt.

Filmen är regisserad av den hyllade irländske regissören John Michael McDonagh, som tidigare har gjort "The guard" och "Calvary". Även "War on everyone" hyllas nu efter världspremiären på filmfestivalen i Berlin.

Sammanhanget viktigast

Den är ännu en i raden av independentfilmer som Alexander Skarsgård har gjort, men han säger att han egentligen inte medvetet väljer mellan stora studiofilmer och indiefilmer.

– Jag ser det inte så. För mig är det viktiga att storyn och sammanhanget känns rätt, det har ingen betydelse om det är en stor eller liten film. Nu i sommar kommer "Legenden om Tarzan" och det är en stor studiofilm, men den valde jag för att det var ett bra manus och för att jag tyckte det var en spännande nytolkning av en gammal berättelse och för att det var David Yates som regisserade.

Efter flytten

Alexander Skarsgård flyttade härom året från Los Angeles till New York.

– Jag hade bott tio år i LA och när det var slut med (tv-serien) "True blood" kände jag att det var dags att flytta till New York eftersom det har varit min plan hela tiden. Jag känner att rytmen i New York passar mig bättre och där kan man gå omkring på gatan och springa in i folk man känner. Det händer inte i LA, där sitter man ju i bil hela tiden.

Efter "Legenden om Tarzan" kommer vi att kunna se Skarsgård spela make till Nicole Kidman i miniserien "Little white lies", och han stänger inte dörren för att återvända till hemlandet.

– Jag skulle gärna jobba mer i Sverige. Det är likadant här, det hänger på om jag får någonting som jag tänder på.

Axel Schmidt/AP/TT
Alexander Skarsgård och Michael Peña spelar huvudrollerna i "War on everyone".
Axel Schmidt/AP/TT
"War on everyone" är Alexander Skarsgårds första actionfilm.
ADAM IHSE / TT
Alexander Skarsgård. Arkivbild