Sport

All fokus på Janne Andersson

Allsvensk hemmapremiär för mästarna. Då snackades det bara om två saker i och runt Nya Parken i Norrköping.Uppgiften om att managern Janne Andersson tar över efter Erik Hamrén som förbundskapten.Och:Vem tar över i IFK Norrköping?

Ordföranden Peter Hunt vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om Andersson, men säger att han kommer att uttala sig efter mötet med Kalmar FF.

– Vi tar det i samband med presskonferensen med tränarna efter matchen, säger han till TT.

Norrköping har haft en skade- och sjukdomspräglad försäsong, men just nu saknar Janne Andersson bara två spelare: Eric Smith, ny från Halmstads BK, är tillbaka i träning efter en långvarig virusinfektion men inte redo för spel och Nicklas Bärkroth är lårskadad.

– Jag har tjatat om det här förut men det här är punkt 1A i framgångsreceptet. Att vi är friska och kan träna dag ut och dag in. Det är dessutom bra för konkurrenssituationen som triggar systemet, säger Andersson till Norrköpings Tidningar.

Kollegan Peter Swärdh är i en besvärligare sits. En handfull spelare missar kvällens match. Bland dem Rasmus Elm, som är sjuk.

– Vad gäller Viktor Elm, Papa (Diouf) och Jonathan (Ring) är bedömningen att de behöver fler träningstimmar efter sina skador, säger Peter Swärdh till Barometern.

Efter 0–1-förlusten hemma mot nykomlingen Jönköpings Södra möblerar Swärdh om i laget.

Viktor Agardius ersätter Stefan Larsson som vänsterback i backlinjen. Filip Sachpekidis går in som vänstermittfältare istället för Lumala Abdu och att Carl Johansson ersätter Rasmus Elm.

IFK Norrköping tog ledningen borta mot Malmö FF i premiären men förlorade med 1–3. Snackisen då var domaren Stefan Johannesson och hans beslut som Janne Andersson haft svårt att smälta.

– Normalt sett brukar jag vara bra på att nollställa mig men det här har suttit i. Vi hade oflyt med de avgörande situationerna och det är ingen tvekan. Jag är inte ensam om att tycka det. Det är inte så ofta tre så skarpa domslut blir avgörande, säger han till Norrköpings Tidningar.

Janne Andersson syftar på straffen som Malmö FF fick men inte IFK, samt Erdal Rakips klara hands före 3–1-målet.

Startelvorna:

IFK Norrköping (4–4–2): David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jon Gudni Fjoluson, Christopher Telo – Nikola Tkalcic, Tesfaldet Tekie, Daniel Sjölund, Arnor Ingvi Traustason – Christoffer Nyman, Emir Kujovic.

Kalmar FF (4–4–2): Ole Söderberg – Emin Nouri, Marko Biskupovic, Sebastian Hedlund, Viktor Agardius – Tobias Eriksson, Ismael Silva Lima, Calle Johansson, Filip Sachpekidis – Romario, Marcus Antonsson.

Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.