Sport

Allardyce duckade på Rooney-fråga

Sam Allardyce tänker se till att engelsmännen kan vara stolta över fotbollslandslaget.
Sam Allardyce tänker se till att engelsmännen kan vara stolta över fotbollslandslaget.

Wayne Rooney får vänta på beskedet om han får behålla kaptensbindeln i landslaget.Sam Allardyce, Englands nye förbundskapten i fotboll, utser sin förlängda arm i samband med VM-kvalstarten i september.

Får Wayne Rooney fortsätta som lagkapten för Englands fotbollslandslag? Det ville inte Sam Allardyce svara på när han höll sin första presskonferens som förbundskapten.

– Det är för tidigt att ta ett sådant beslut. Jag kommer att låta det vara tills jag träffar alla spelare och lagledningen och sätter planen för landskamperna i september, sade Allardyce till journalisterna i London.

Han ville inte prata om hur bra England borde kunna vara.

– Det handlar inte längre om potential. Nu är det verkligheten som gäller. De här unga spelarna har gott om erfarenhet. Att en del av den har varit bitter är något som kan hjälpa oss att säkerställa att de inte ska behöva känna så igen.

61-åringen sägs föredra en spelstil med mycket långbollar mot stora, starka anfallare. Han anser att det snacket är felaktigt.

– Jag kan inte skaka av mig den etiketten. Men förra säsongen (i Sunderland) spelade jag med Jermain Defoe (170 centimeter lång) som ensam anfallare. Han gjorde 15 mål i Premier League. Folk kan säga vad som helst, men jag är inte rädd att prova något nytt, sade han.

Allardyce ersätter Roy Hodgson, som slutade efter chockförlusten mot Island i åttondelsfinalen i EM.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset