Sport Sport-topp

Allbäck hyllar valet av Andersson

Marcus Allbäck. Arkivbild.
Marcus Allbäck. Arkivbild.

Svenska fotbollförbundet gjorde rätt.I alla fall enligt Marcus Allbäck.Fotbollslandslagets players manager tror att Janne Andersson blir en bra förbundskapten efter Erik Hamrén.

När Marcus Allbäck flyttade hem till Sverige valde han att fortsätta spela i Örgryte. Där, dock för en kortare period, hade han den nye förbundskaptenen Janne Andersson som tränare.

Det Allbäck upplevde då gör att han tror Andersson blir en bra förbundskapten efter Erik Hamrén, som lämnar rollen efter sommarens EM i Frankrike.

– Jag har haft honom som tränare och sedan har vi haft kontakt under de här åren då vi har tagit ut några Norrköpingsspelare, säger han.

– Det är en väldigt kunnig tränare som har stor kännedom om svensk fotboll, vilket var förbundets måtto när de letade efter en ny förbundskapten. Jag tror att det kommer att bli utmärkt.

Avvaktar

Själv vet inte Marcus Allbäck, som nu är players manager, vad som händer efter EM. Men han vill stanna inom fotbollen och stänger inte dörren för en fortsättning hos Svenska fotbollförbundet.

– Jag är fast anställd här men mitt kontrakt gäller så länge Erik är förbundskapten. Det är juli månad ut, då Erik har valt att sluta efter EM, säger han.

– Sedan blir det en diskussion med förbundet och med Janne. Jag vet inte vad det blir just nu. Det är inte omöjligt att det blir något inom fotboll om det nu inte blir en fortsättning här, men jag har inte lagt mer kraft på det. Vi får avvakta och se.

"Inget konkret"

TT: Några andra erbjudanden?

– Jag har fått någon fråga men inget konkret. Det har mer varit frågor om vad jag ska göra efter det här.

Den 11 maj presenteras Sveriges EM-trupp. Sedan väntar läger i Stockholm och Båstad innan landslaget reser till basen i Pornichet den 8 maj. Slutspelet inleds mot Irland, sedan väntar Italien den 17 juni och Belgien den 22 juni.