Sport Sport-topp

Alms framtid fortsatt oklar

Andreas Alm. Arkivbild.
Andreas Alm. Arkivbild.

Andreas Alms framtid i AIK var en följetong under torsdagen.Envisa rykten gör gällande att tränaren kommer få sparken från den allsvenska klubben.Samtidigt finns uppgifter om att han själv är redo att säga upp sig.

Sent under onsdagskvällen kom de första uppgifterna om att Andreas Alm kommer sparkas från AIK, och ersättas av Rikard Norling, som tränade klubben 2005–2008.

Men Alm ledde laget under torsdagens träning och sade då att han tror att han även kommer göra det i måndagens derby mot Djurgården.

– Om de vill att jag skulle lämna så skulle man ha sagt det till mig. Det är det ingen som har gjort, säger Alm till Fotbollskanalen.

På eftermiddagen höll sedan Alm, sportchefen Björn Wesström och vd:n Mikael Ahlerup ett möte på träningsanläggningen Karlberg. Vad som sades där är oklart.

Dagens Nyheter rapporterar att Alm under onsdagen meddelade AIK att han själv vill avsluta sin anställning, men att han sedan ska ha förkastat ett avtalsförslag.

– Eftersom vi inte har något att kommunicera kommer vi inte göra det heller, säger Wesström till DN.

I en skrivelse på officiella webbplatsen meddelar AIK att klubben inte kommer lämna någon vidare kommentar i dagsläget.

"Med hänsyn och respekt för enskilda individer och klubben så ägnar sig AIK Fotboll inte åt spekulationer eller vare sig bekräftelser eller dementier av nyhetsartiklar i media utan presenterar fakta när en eventuell nyhet är 100 procent klar", skriver klubben bland annat.

AIK är nia i allsvenska tabellen, sex poäng från toppen.