Sport

Alshammar är klar för OS

Therese Alshammar. Arkivbild.
Therese Alshammar. Arkivbild.

Debuten var redan 1996.Senare i sommar gör Therese Alshammar, 38, sitt sjätte OS.Hon är uttagen att simma 50 meter fritt.

Under tisdagen presenterade Sveriges olympiska kommitté (SOK) ytterligare två namn som ska tävla för blågult under de olympiska spelen i Rio de Janeiro.

Therese Alshammar var den ena. Hon togs ut trots att hon är fyra hundradelar från SOK:s kvalgräns.

– Klart att hon är glad över att få ett klartecken och att man slipper fundera på det mer. Det har säkert legat lite i bakhuvudet på henne. Nu kan hon fokusera på OS helt, säger tränaren och pojkvännen Johan Wallberg till Sportbladet.

Alshammars bästa tid i år – 24,75 – kom vid Mare Nostrum-tävlingarna i Italien i juni, efter ett mindre lyckat EM tidigare i år.

– Det var som en jättestor sten som föll av mina axlar. Jag kollade både två och tre gånger så att tiden stämde. Otroligt roligt. Jag har verkligen lagt upp min säsong så att jag ska simma mitt snabbaste lopp i augusti, sade Alshammar till TT efter den tiden.

Även hinderlöparen Charlotta Fougberg är klar för OS. Hon klarade nyligen kvalgränsen i samband med Diamond League-galan i Oslo.

SOK meddelade tidigare att de ville att Fougberg skulle komma under tiden två gånger, men har frångått detta och tagit ut henne redan nu.

OS-tävlingarna pågår 3–21 augusti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset