Nyheter Toppnyheter Världen

Amerikansk flicka dödad på Västbanken

En israelisk soldat patrullerar vid gränsen mellan Jerusalem och Ramallah på Västbanken. Arkivbild.
En israelisk soldat patrullerar vid gränsen mellan Jerusalem och Ramallah på Västbanken. Arkivbild.

En 13-årig flicka har knivskurits till döds i sitt sovrum i ett hus beläget i en judisk bosättning på den av Israel ockuperade Västbanken. Palestiniern som angrep henne sköts till döds av säkerhetsvakter enligt den israeliska armén.

Flickan var amerikansk medborgare, uppger det amerikanska utrikesdepartementet. Hon hade dubbelt medborgarskap, och var även israelisk medborgare.

Enligt Israels armé låg flickan och sov när hon angreps. Hennes far säger till AFP att hon hade varit på en dansföreställning sent på kvällen och att han själv var på väg till huset för att väcka henne när han fick vetskap om händelsen.

Palestinska hälsodepartementet har identifierat mannen som angrep flickan som en 19-åring som bodde strax utanför staden Hebron. Israeliska armén uppger att han bröt sig in i huset där flickan låg och sov.

Några timmar senare angreps en man och en kvinna med kniv i den israeliska staden Netanya, kring tre mil norr om storstaden Tel Aviv. Angriparen sköts till döds av en civilperson som passerade, uppger israelisk polis.

Ett av offren fick allvarliga skador, den andra personens skador bedömdes som mindre allvarliga.

Angriparen ska ha bott i staden Tulkarm (på Västbanken).

De senaste åtta månaderna har palestinier dödat 33 israeler i en våg av gatuattacker, vanligtvis med kniv.

Israelisk polis och militär har under samma period skjutit ihjäl minst 198 palestinier, av vilka 134 varit gärningsmän, enligt Israel. Andra har dödats i sammandrabbningar och protester.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset