Sport Sport-topp

Andersson: "Kändes spännande"

Kim Andersson ser fram emot OS-kvalet.
Kim Andersson ser fram emot OS-kvalet.

Hans nej blev ett ja.Nu laddar Kim Andersson upp för Sveriges OS-kval i handboll.– När jag fick frågan tyckte jag att det kändes spännande, sade 32-åringen när landslaget samlades i Ystad.

Fredag–söndag kommande veckoslut ska Sveriges handbollslandslag spela till sig en plats i sommarens OS-turnering i Rio de Janeiro. Iran, Slovenien och Spanien står för motståndet i Malmö Arena. De två främsta lagen får åka till Brasilien.

– Vi har hemmaplansfavör och tittar man på förra OS-kvalet i Göteborg hade vi en fantastisk uppbackning av fans och svenska folket. Kan vi få det igen känns det som att vi har en stor fördel, säger Kim Andersson.

Andersson återvände i höstas till Ystads IF och elitserien efter en lång och framgångsrik utlandskarriär. Under säsongen har han dock dragits med en del skadebekymmer och det var en anledning till att han tackade nej till EM i vintras. När OS-kvalplatsen säkrades via en sjundeplats i Polen fick dock veteranen ett samtal från förbundskaptensduon Ola Lindgren och Staffan Olsson.

– Först och främst var det hälsomässiga skäl som gjorde att det kunde vara aktuellt igen. Vardagen känns bra och det känns som att jag är i harmoni. Det är alltid kul att spela i landslaget, säger Andersson.