Sport Sport-topp

Andersson: "Vi får alla gåshud"

Andreas Isaksson under en landslagsträning. Arkivbild.
Andreas Isaksson under en landslagsträning. Arkivbild.

Djurgården har värvat både tränare och spelare den senaste tiden.Klubben avslutade med det tyngsta namnet: Andreas Isaksson.– Det är för bra för att vara sant, säger sportchefen Bosse Andersson till TT.

Tidigare under sommaren ringde Bosse Andersson till Andreas Isakssons turkiska nummer för att prata om en spelare som den förre Djurgårdsmålvakten spelade med.

Andersson fick inget svar.

Isaksson hörde senare av sig, från ett svenskt nummer. De pratade om det Andersson ville ha reda på.

– Sedan ställde jag frågan: Vad händer med dig? Jag vill till Djurgården, sade han. Va!? Vill du till Djurgården? Vad fan säger du?

– Klart vi känner stolthet och det är känslor som kommer tillbaka, att en av Djurgårdens största och främsta återvänder efter en lång karriär utomlands. En bättre målvakt hade vi aldrig kunnat drömma om att få. Många har jobbat med det här och det är klart att vi alla får gåshud.

Två SM-guld

Isaksson, som slutade i landslaget efter EM, spelade i Djurgården 2001–2004 och vann då två SM-guld – med lagkamrater som Kim Källström och Johan Elmander.

– Det är ju en tidsera som alltid kommer att förknippas med framgång, säger Bosse Andersson.

TT: Är det här din bästa värning någonsin?

– Vill inte säga att det är den bästa. Men trodde aldrig att jag skulle få uppleva att han skulle avsluta sin karriär i Djurgården.

"Komma hem"

Isaksson, som tillhört turkiska Kasimpasa de senaste åren, kommenterar övergången i ett pressmeddelande med ord som " fantastiskt kul" och "som att komma hem igen".

Han har inte spelat match sedan EM-uttåget mot Belgien i juni och gör sin första träning med Djurgården under fredagen.

– När man får en spelare av den digniteten, med den erfarenheten, i kombination med hur Andreas är som person kommer det lyfta oss på träningsplanen och intresset kring klubben. En bättre Djurgårdsambassadör kan vi inte få, säger Bosse Andersson.

Kontraktet gäller över säsongen 2018.

– Vi har varit lyckosamma att spelare som gått hit har gått vidare ut i andra klubbar. Och det har gjort att vi har fått en god ekonomi. Vi kan vara väl rustade när sådana här möjligheter kommer upp och det känns ju extremt skönt.

Femte spelaren

Isaksson är bara en i raden av nyförvärv som Djurgården – på kvalplats för att hålla sig kvar i allsvenskan – gjort under sommaren.

Fyra spelare – Kebba Ceesay, Magnus Eriksson, Othman El Kabir och Niklas Gunnarsson – och tränaren Mark Dempsey, som debuterade med att besegra topplaget IFK Göteborg med 3–1, är nya i klubben.

– Jag är väldigt nöjd. Det ger en boost att vi som förening har kunnat rekrytera fem spelare av den här kalibern. Det har vi inte tidigare kunnat göra. Och självklart, då ska förväntningarna höjas. Vi ska sikta uppåt, säger Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset