Sport

Andra gången gillt för Allardyce

Sam Allardyce. Arkivbild.
Sam Allardyce. Arkivbild.

När Sven-Göran Eriksson slutade gick Steve McClaren före.Nu, tio år senare, blir Sam Allardyces dröm verklighet. 61-åringen tar över Englands fotbollslandslag.

På fredagen bekräftade Engelska fotbollsförbundet FA att Sam Allardyce, förra säsongen i Sunderland, efterträder Roy Hodgson som förbundskapten för "Three Lions".

Efter att U21-kaptenen Gareth Southgate meddelat att han inte var intresserad av jobbet och Arsène Wenger gjort klart att han tänkte fullfölja sitt uppdrag i Arsenal arbetade FA med en lista med fyra namn: USA:s tyske förbundskapten Jürgen Klinsmann, Hulls avgående tränare Steve Bruce, Bournemouths Eddie Howe och Allardyce.

"Dags att leverera"

Till skillnad mot för tio år sedan gick frågan till "Big Sam", som inte behövde någon betänketid.

"Det är ingen hemlighet att det här är posten jag alltid velat ha. Jag kommer att göra allt jag kan för att England ska lyckas nå de framgångar supportrarna förtjänar. Jag vet att vi har talangfulla, dedikerade spelare och det är dags att leverera", säger han i ett pressmeddelande.

Kontraktet är på två år och uppgiften att föra England till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

"En nytänkare"

Allardyce lämnar jobbet i Sunderland med omedelbar verkan. Han har tidigare tränat Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn och West Ham men har aldrig vunnit något i England. Allardyces enda trofé är från första tränarjobbet som huvudansvarig, då han ledde Limerick till seger i den irländska ligan.

"Allardyce har en gedigen meritlista och har nått bästa möjliga resultat med de lag han tränat. Han är känd för att vara en nytänkare med progressiva idéer", skriver FA.

Roy Hodgson avgick med omedelbar verkan efter Englands förlust mot Island i EM i Frankrike.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset