Sport

Andra raka för HV71

HV71:s Mattias Tedenby jublar efter att ha gjort 1–0 i bortamötet med Frölunda. Till slut blev det en 2–0-seger.
HV71:s Mattias Tedenby jublar efter att ha gjort 1–0 i bortamötet med Frölunda. Till slut blev det en 2–0-seger.

Ett lag på uppgång.Ett annat på nedgång.Med 2–0-segern tog HV71 andra raka segern – och ordnade en ny förlust för Frölunda.

Efter storförlusten borta mot Linköping (0–5) hoppades Frölunda på att snabbt hitta tillbaka till trepoängsspåret.

Tanken var att det skulle ske hemma mot HV71.

Men det blev tvärtom.

HV71, som i lördags vann mot Modo med 3–0, inledde klart bäst i Scandinavium. Med tajt spel i mittzonen stoppade gästerna många av hemmalagets anfall. Flera gånger resulterade taktiken även i spelvändningar – och efter 16.29 av första perioden gav det resultat.

Simon Önerud gav pucken till Mattias Tedenby och efter några skär in i banan hittade han luckan vid målvakten Lars Johanssons första stolpe.

– Ibland när man kommer till lägen är det bara skjuta där det är öppet. Det går inte att tänka så mycket, för då missar man, sade Tedenby till C More.

– Jag fick en bra passning från Simon, fick ytan, såg var målvakten var placerad och tryckte upp den.

2–0 efter 14.56 av andra var mer tur än skicklighet

Ryan O'Byrne, tillbaka efter skada, kastade in pucken på mål från högerkanten. Ett chansavslut, som kombinerat med att Önerud gled in framför målburen och störde Johansson, studsade in i nät via den bortre stolpen.

Resultatet innebär att HV71, som tog säsongens sjätte trepoängare på bortaplan, har två raka segrar. Frölundas trend är det motsatta: två raka förluster.

– Jag tycker att vi överlag vann för få närkamper för att vinna. Vi gjorde ett bra försök i tredje men det stannade vid ett försök, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.