Nöje Musik Metro Music

Angello återvänder till Summerburst

Steve Angello tror inte att EDM-musiken håller på att dö ut – tvärtom menar han att artisterna inom genren blir större och större och säljer fler biljetter än någonsin. Arkivbild.
Steve Angello tror inte att EDM-musiken håller på att dö ut – tvärtom menar han att artisterna inom genren blir större och större och säljer fler biljetter än någonsin. Arkivbild.

Det är dags för årets Stockholmsupplaga av Summerburst. För Steve Angello, som är en av årets stora bokningar, betyder festivalen extra mycket. – Det är alltid en speciell kärlek från Stockholmspubliken som jag uppskattar, säger han.

För den forne Swedish House Mafia-medlemmen är det alltid speciellt att komma hem till Sverige – och snart får han mer av den varan. Han och hans familj har köpt en bostad på Södermalm i Stockholm som ska bli deras huvudsakliga hem, även om de kommer att ha kvar sitt hus i Los Angeles.

– Det här kommer att vara basen, säger Steve Angello som ser fram emot flytten.

Sverigesatsning

Han har redan flyttat hem sina bolag till Sverige och ser flytten som en nystart. Nu planerar hans skivbolag att expandera på den svenska marknaden och satsa på att "supporta svensk talang" och Angello kommer att flytta sitt fokus till Sverige, rent generellt.

– All den energi vi la i utlandet när vi bodde i USA kommer vi lägga hemma i Sverige nu, säger han.

Känner sig delaktig

Det har gått tre år sedan Steve Angello spelade på Summerburst och nu ser han fram emot att återvända. Han har följt festivalen sedan långt innan den startade, 2011.

Innan han, Axwell och Sebastian Ingrosso bildade Swedish House Mafia ordnade de tillsammans med Summerburst-grundarna spelningar med artister som ännu inte hade slagit igenom stort i Sverige. David Guetta, som ligger bakom årets EM-låt, var en av gästerna.

– Jag har sett det här växa fram sakta, så det betyder mycket att se att de har lyckats bygga upp något som har blivit så uppskattat och stort, säger han.

"Spacet har minskat"

Många talar om EDM-musikens död, med Angello delar inte uppfattningen om att genren är på väg mot graven.

– Jag tror inte att det handlar om EDM:ens död, utan om att andra genrer har börjat sätta igång ordentligt. Hiphopen har haft extremt stora skivsläpp de senaste åren och live-rockmusiken är tillbaka.

– EDM-musiken fick väldigt stor plats i musiken för ett par år sedan och nu har det spacet minskat, säger han.

Han menar dock att han och andra musiker inom genren säljer fler biljetter än någonsin och tillägger:

– Jag kan ju spela varje dag i veckan för 40 000–65 000 personer och det kunde jag ju inte för ett år sedan, så det är absolut inte dött.

Janerik Henriksson/TT
I år har Steve Angello setts i "Let's dance"-publiken, då hans fru Isabel Adrian var med och tävlade. På frågan om han själv skulle kunna tänka sig att ställa upp i programmet svarar han snabbt: "Nej, aldrig i livet. Det är inget illa menat, men jag är inte någon danskille". Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset