Sport

Angenäma problem för Kihlström

Örjan Kihlström. Arkivbild.
Örjan Kihlström. Arkivbild.

Stefan Melander satsar på Prix d’Amerique med sin stjärna Nuncio. Daniel Redén gör detsamma med superstoet Delicious US. Vem väljer Örjan Kihlström att köra i Paris?– Jag har inte tänkt på det, det är bara dumt att fundera över det så här långt innan loppet. Vi får se, om båda startar, säger Kihlström.

Förra veckan vann Nuncio Mastersfinalen i Oslo med Örjan Kihlström i sulkyn. På lördagen satt Kihlström bakom Delicious när hon vann ett stolopp på topptiden 1.09,8 över kort distans.

– Att få köra Delicious är en av höjdpunkterna i livet. Hon har en härlig travteknik och ligger på sådär lämpligt i loppen. Jag kunde nog ha försvarat ledningen men inriktade mig i stället på att komma ut i andraspår och sedan köra till spets. Hon vann lätt och var lika bra som vanligt, sade Solvallakusken.

Tränaren Daniel Redén var mer än nöjd.

– Jag ville att hon skulle få sota ur och bad därför att Örjan skulle köra på lite. Det var viktigt eftersom hon kommer att möta betydligt tuffare motstånd framöver.

Delicious US slog igenom på allvar i fjol när hon travade tre världsrekord i rad.

Kortdistans: 1.08,6, Bollnäs.

Medeldistans: 1.10,0, Bergsåker.

Långdistans: 1.12,1, Jägersro.

Sjuk och skadad

Hon åkte sedan till Frankrike för att tävla mot de bästa på Vincennes-banan i Paris. Men dagarna innan första storloppet blev hon sjuk och fick åka hem till Sverige igen.

Delicious US gjorde en lovande årsdebut i april och siktet var inställt på Elitloppet. Men olyckan var framme igen och hon skadade sig i ett framknä. Karriären var ett tag hotad men stoet kom tillbaka igen och har nu tagit fyra segrar i något enklare motstånd.

– Hon är på väg mot formen igen och bör vara betydligt bättre i nästa start. Vi siktar sedan på Vincennes i vinter och förstås Prix d’Amerique i slutet av januari, sade Daniel Redén.

Strålande dag för Liljendahl

Reijo Liljendahl hade en strålande lördag. Han vann tre lopp, varav två på V75, på Solvalla. Solvallatränaren vann också italienskt Oakskval med Unica Gio i Rom.

Shadow Woodland har haft grym form i sommar och vann nu Frances Bulwarks lopp med 250 000 kronor i förstapris. Björn Goop kördes omgående till spets och höll sedan ett stenhårt tempo. Det gjorde stallkamraten och favoriten Nadal Broline mör i benen och segern blev enkelt på 1.11,2.

– Han har haft en otrolig form ett tag och det var skönt att han fick sätta pricken över i:et i dag. Nadal Broline gjorde också ett starkt lopp som fyra efter att ha travat utvändigt om ledaren under slutvarvet, två väldigt bra hästar, sade Liljendahl.

Ma Running var den andra finalvinnaren. Stoet var stark i sin långspurt i tredjespår och kopplade ett klart grepp mitt på upploppet. Ulf Ohlsson satt i sulkyn.

Det ingen utdelning på fem rätt vilket innebär jackpot igen. Nästa lördag kan en ensam vinnare ta hem 57 miljoner kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset