Nyheter Sverige

Anhölls för bomb då fyra dog

Polisen spärrade av ett stort område när bilbomben hade exploderat på Hisingen i juni 2015. Arkivbild.
Polisen spärrade av ett stort område när bilbomben hade exploderat på Hisingen i juni 2015. Arkivbild.

Sex månader efter bomben på Hisingen i Göteborg som sprängde en bil i bitar och dödade fyra, varav ett barn, har en ung man anhållits.– Det är min absoluta förhoppning att fler ska gripas, säger kammaråklagare Stina Lundqvist till TT.

Bomben, som tros ha varit gömd i bilen, detonerade i Torslandarondellen, ett stenkast från brandstationen i Torslanda på Hisingen, vid 17-tiden fredagen den 12 juni.

Smällen var kraftig och tre män i åldrarna 25-35 år avled av skadorna liksom en fyra år gammal flicka.

Månader av utredande och spaning har nu lett fram till att en man i 20-årsåldern gripits och anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

– Jag går inte in exakt vad som lett oss dit men det är flera omständigheter och faktorer som pekar mot honom, säger Stina Lundqvist.

Anledningen till att den misstänkte är anhållen enligt den lägre graden är enligt åklagaren att man helt enkelt inte har tillräcklig bevisning för att landa på sannolika skäl.

Mannen har tidigare figurerat i olika utredningar med tonvikt på narkotikabrottslighet.

– Han är och har varit nära vän med folk som ingår i det här som vi kallar gängkriget, han är inte direkt inne i gängen men han har kopplingar, säger Stina Lundqvist.

Mannen har hittills bara hörts kort och nekar till anklagelserna.

Den äldste mannen av de som avled vid sprängningen var, enligt gp.se, ledande i ett kriminellt nätverk i Biskopsgården på Hisingen.