Nöje Musik TV

Anna Book "otröstlig" efter diskning

En "otröstlig" Anna Book kommenterar nu diskningen i Melodifestivalen på sitt Instamgramkonto. Arkivbild.
En "otröstlig" Anna Book kommenterar nu diskningen i Melodifestivalen på sitt Instamgramkonto. Arkivbild.

"Kan inte sova, ensam och otröstlig. Min mardröm. Orkar inte skriva mer än att jag är förkrossad och otröstlig." Så skriver Anna Book på Instagram, morgonen efter beskedet att hon diskas från Melodifestivalen.

Det var på torsdagskvällen som beskedet kom att Anna Books bidrag "Himmel för två" diskvalificeras från lördagens deltävling i Göteborg. Anledningen är att låten, under annat namn, deltog i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014.

Anna Book gjorde sig oanträffbar under torsdagskvällen, men i ett långt inlägg på sitt officiella Instagramkonto beskriver hon nu sina känslor:

"Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusad och jag är helt maktlös", skriver hon.

Låtskrivarna bakom Anna Books bidrag, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg och Camilla Läckberg, menar att de står utan skuld efter det inträffade. De ska ha fått besked från den moldaviska tv-kanalen TRM att bidraget inte var uttaget till tävlan 2014. Även SVT frånsade sig ansvar under en extrainsatt pressträff i går kväll.

Anna Book befinner sig fortfarande i Göteborg.

"Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa", skriver hon och fortsätter:

"Känner mig tom och bedövad ¬– hur ska jag gå vidare".

SVT har erbjudit Anna Book att uppträda som gästartist i delfinalen på lördag. Om hon väljer att tacka nej är det troligt att programtiden i stället kortas.