Sport

Anna Nordqvist på Augusta

Finbesök på Augusta. LPGA-stjärnan Anna Nordqvist med kompisarna Kris Tamulis och Brittany Lincicome.
Finbesök på Augusta. LPGA-stjärnan Anna Nordqvist med kompisarna Kris Tamulis och Brittany Lincicome.

Men kolla här då!Plötsligt dök Sveriges senaste majorsegrare upp på Augusta.– Det var ett spontant beslut att åka, men det var det värt, säger Anna Nordqvist.

Det kryllar av majorvinnare på Augusta National under Masters-veckan, men inte bara innanför repen.

Utanför dem dök Anna Nordqvist – segrare i LPGA-mästerskapen 2009 – upp med sina golfkompisar Brittany Lincicome och Kris Tamulis.

– Vi fick idén i tisdags att i stället för att kolla Masters hemma skulle vi åka upp till Augusta över dagen och kolla. Det är alltid kul att strosa runt och träffa folk man känner, kolla bra golf och suga in energi från den fantastiska atmosfär som finns på Augusta och låta sig inspireras av killarna. Det är ju en annan känsla att gå utanför repen. Jag försökte gå inkognito, men det var väldigt mycket folk som kom upp och hälsade och sa att de följer (mig), så det var kul, säger Nordqvist till TT.

Inte svårt att träna

Besöket var dock inte bara "en kul grej", det gav också en energiboost i arbetet att bli ännu bättre inför de stora målen för året: de fyra resterande majortävlingarna och OS i Rio.

Även om det är lite svårt att se något.

– Det var ju jättemycket folk, så det är svårt att följa spelare. Man ser nog bättre i soffan. Men det var kul att följa Phil Mickelson och Henrik Stenson några hål och Justin Rose, Adam Scott och Jordan Spieth bland annat. Men man springer på många bekanta ansikten och man blir väldigt inspirerad. Det blir nog inte svårt att träna i dag.

Tror på Stenson

– Jag är fascinerad av hur duktiga killarna är. Det är jätteblåsigt och svåra flaggplaceringar och ändå "scorar" de så bra och attackerar pinnar där det inte finns några marginaler från att vara död.

TT: Vem blir Sveriges näste majorvinnare?

– Självklart tror och hoppas jag starkt på att Stenson slår till snart. Det är kul att se hans fokus i tävlingssammanhang, för han är ganska "laidback" när han är hemma och tränar... Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan Henrik slår till.